Helptool - en manual til webtool!
Print Mail Webtool Login
English Dansk

Webtool Stifinder - Filer

Filer er det sted i Webtool, hvor du uploader de billede- og tekstfiler, som du ønsker at indsætte på dine websider. Filer fungerer derfor som en oversigt over dine filer.

Klikker du på en filmappe i Webtool Stifinder, vil du kunne se alle de filer, som du har uploadet til Webtool i et vindue nedenfor Arbejdsområdet. 

En filmappe er angivet ved et plus (+) til venstre for mappens navn. Klikker du på + får du mulighed for at klikke dig ind på de enkelte filer i pågældende mappe. 

Du kan uploade de fleste former for filer, dog ikke asp-filer og aspx-filer.


Højreklik funktioner

Når du højreklikker på en fil i Webtool Stifinder, kan du vælge mellem forskellige funktioner. Vær opmærksom på, at disse højreklik-funktioner kun gælder for den fil, hvor du sætter musemarkøren, idet du højreklikker.

Upload fil Her kan du uploade en ny fil. For at kunne uploade en fil til Webtool Stifinder, skal du først gemme pågældende fil på din computer. 
Opret mappe Her kan du oprette en ny fil-mappe. Dette er en godt redskab til at holde styr på dine filer. Du bestemmer selv navnet på mappen. Det er ikke muligt at oprette en mappe inde i en anden mappe.
Indsæt Her kan du indsætte en fil på dine websider. Filen bliver indsat der, hvor musemarkøren er sat i Arbejdsområdet.


Upload fil

Først højreklikker du på den mappe i Webtool Stifinder, hvor du vil gemme en ny fil og vælger ”Upload fil”. Herefter skal du vælge ”Gennemse”eller ”Browse” for at finde den fil på din pc, som du gerne vil uploade.  
Marker filen (med et venstreklik) og vælg ”Åben” eller ”Open”, hvorefter den vil stå i feltet efter ”Fil:”.
Du kan uploade fem filer ad gangen til den samme mappe.

Når du herefter vælger ”Upload fil” vil pågældende fil blive føjet til Webtool Stifinder under ”Filer” og i alfabetisk rækkefølge.

Hvis du vil se de filer, du har i filarkivet kan du enten se alle filer i en mappe ved at klikke på mappen, eller vælge filerne enkeltvis ved at klikke på filerne i mappen. Filerne vil blive vist i et område nedenfor Arbejdsområdet, hvor der er følgende muligheder:

Slet fil

Filen bliver slettet fra dit filarkiv. For at genplacere filen skal du uploade filen på ny.

Sider med den fil
Her kan du se hvilke sider filerne ligger på.

 Tip for Webtool exec brugere. Inden du sletter en fil, er det en god ide at bruge funktionen ”Sider med denne fil” for at tjekke, at filen ikke bliver brugt på en anden af dine websider.

Opret mappe

Højreklik der i Webtool Stifinder, hvor du vil oprette en ny mappe og vælg ”Opret mappe”. Det er ikke muligt at oprette undermapper i "Filer". Og det er ikke muligt at ændre navnet på en mappe, når først den er oprettet.

Slet mappe
Ønsker du at slette en mappe, skal du først slette alle filerne i mappen. Når mappen er tom, markerer du den med et venstreklik og vælger "Slet mappe" i området nedenfor Arbejdsområdet.
 

Indsæt fil

Vælg først den af dine websider, hvor du vil indsætte filen. Find herefter den enkelte fil i dine mapper i Webtool Stifinder. Nu sætter du markøren i Arbejdsområdet dér, hvor du vil indsætte filen og højreklikker derefter på filen i Webtool Stifinder og vælger "Indsæt fil".

Ønsker du at fjerne filen fra websiden, markerer du filen i Arbejdsområdet med et venstreklik og trykker herefter på delete-knappen på tastaturet.

For tekst-filer vil der indsættes et link, hvor der står navnet på tekst-filen. Herefter kan du foretage ændringer der gælder for link.

  Tip
En anden måde at indsætte et billede på er at venstreklikke på en fil i Webtool Stifinder. Den enkelte fil vises nedenfor Arbejdsområdet. Sæt musemarkøren i Arbejdsområdet og klik derefter på billedet for at indsætte det på websiden. Husk at gemme!

Ret størrelsen på et billede
Du kan ændre størrelsen på et billede ved at angive den nye ønskede størrelse (bredde) og klikke på "Ret størrelse". Herved bliver der oprettet en ny billedfil med de nye dimensioner. Den oprindelige fil vil stadig eksistere.
Klik på den enkelte fil i Webtool Stifinder hvorefter den vil blive vist i området nedenfor Arbejdsområdet. Her kan du ændre i bredden. Billedet vil bibeholde sine proportioner.

Denne funktion er kun tilgængelig i versionen Webtool exec. og gælder kun for billed-filer.

 Tip - Gør du et billede mindre i bredden bibeholder billedet proportionerne og god kvalitet. Hvis du derimod gør bredden på et billede større i Webtool, vil billedet blive forringet i kvalitet. Ønsker du et større billede anbefaler vi at uploade et nyt større billede i god kvalitet.  

 

 

 

 

 

Tilbage til Webtool Stifinder© Copyright 2004 • time2web • Mariendalsvej 17 • 2000 Frederiksberg • tlf: 3871 0407 • www.time2web.dk • info@time2web.dk