Helptool - en manual til webtool!
Print Mail Webtool Login
English Dansk

 

 Statistikmodul

Det spørgsmål, de fleste ønsker svar på i forbindelse med hjemmeside-statistik, er næsten altid:

Hvor mange besøgende er der på hjemmesiden?

Spørgsmålet er desværre umuligt at besvare entydigt. Det som en statistik kan fortælle er hvor mange forskellige ip-adresser, der har været inde på hjemmesiden. 

Det vil sige, at hvis et firma har 10 ansatte og alle 10 besøger hjemmesiden, så vil det kun tælle som én ”Distinct hosts served”, da et firma typisk kun har én offentlig ip-adresse. ”Distinct hosts served” giver altså et overblik over, hvor mange organisationer og enkelt/privat personer, der har været inde på hjemmesiden – ikke hvor mange personer, der i alt har været.
 
Situationen er sammenlignelig med en opgørelse af, hvor mange læsere en avis har. Man kan sige ret præcist, hvor stort oplaget er (hvilket svarer til Distinct hosts served), men det er svært at vide, hvor mange personer, der rent faktisk har læst avisen.
 
Webtool benytter et statistik-program www.analog.cx, der tæller ”Distinct hosts served”.  Antallet af ”Distinct hosts served” fortæller netop, hvor mange ip-adresser, der har været inde på hjemmesiden.

Mange af tallene i statistikken kan være svære at forholde sig til. En af statistikkens forcer er, at man over en periode kan registrere om aktiviteten på hjemmesiden stiger eller falder, hvilket kan være nyttigt at vide i forbindelse med, at man udfører diverse tiltag på hjemmesiden.


 Sådan læser du Statistikken

I denne manual har vi udvalgt at forklare nogle områder i statistik-modulet, der vil hjælpe til med at forstå resten af statistikmodulets områder. Et eksempel på en statistik-rapport kan ses på www.webtool.dk/statst2w

General Summary
Monthly Report
Weekly Report
Daily Summary
Hourly Summary
Referring Site Report
Search Query Report

 
 

General Summary

Her får du et generelt overblik. Vi har udvalgt nogle interessante punkter:

Successful requests for pages Tallet beskriver hvor mange gange dine websider er blevet vist i alt
Successful requests for pages in last 7 days Tallet beskriver hvor mange gange dine websider er blevet vist i alt inden for de sidste 7 dage
Distinct hosts served Dette tal beskriver hvor mange ip-adresser, der har været inde på hjemmesiden
Distinct hosts served in last 7 days Fortæller hvor mange forskellige ip-adresser der har været inde på hjemmesiden inden for de sidste 7 dage

Total data transferred
Fortæller hvor meget data i MegaByte (MB), der er blevet overført 
1 GB = 1.000 MB 

 

Monthly Report

Den månedlige rapport viser en graf over aktiviteten for hver enkelt måned.


Weekly Report

Den ugentlige rapport viser en graf over aktiviteten for hver enkelt uge. 


Daily Summary

Viser på hvilke ugedage, der er mest aktivitet.
 


Hourly Summary

Viser hvilke timer på døgnet, der generelt er mest aktive.


Referring Site Report

Viser hvilke andre hjemmesider, der linker til din hjemmeside, og hvor mange gange en besøgende har fulgt et link fra en anden side til din hjemmeside.


Search Query Report

Viser hvilke søgeord, der er søgt på for at finde din hjemmeside. Det er dog ikke alle søgemaskiner, der understøtter denne logning af søgeord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Til Toppen 
© Copyright 2004 • time2web • Mariendalsvej 17 • 2000 Frederiksberg • tlf: 3871 0407 • www.time2web.dk • info@time2web.dk